Djuren på gården

Utöver älgar och kronhjortar så bor det ett antal andra djur på gården. Våra getter och kaniner är populära inslag i parken. Besökare är välkomna in i vissa delar av deras hagar och besöket sker på djurens villkor. Hönsgården passerar ni på promenaden runt hägnen där ni kan se dem picka i jakt på mat.

Getterna - Afrikansk dvärgget

Getterna bor med sina killingar  i en hage. De är snälla och tillgivna djur som gärna kommer fram och hälsar.   


Bockarna går i en egen hage under sommarhalvåret där de trånar efter getterna. Kring jul varje år får bocken komma in till getterna och efter cirka fem månader kommer de första killingarna.   

Kaninerna - Dvärgvädur

Våra söta kaniner bor i en generös hage utomhus under större delen av året. Under de kallaste vintermånaderna flyttar de till växthuset där det är lite varmare och räven inte kan komma åt dem. Någon gång per sommar får de para sig och  ungefär en månad senare  får vi njuta av underbart söta kaninungar.


Gå gärna in och hälsa på kaninerna. De är väldigt söta med också mycket ömtåliga små djur. Med färskt gräs eller maskrosblad kan de lockas till närkontakt. 

Hunden Hektor

Hektor är en Grosser Schweizer Sennenhund och flyttade till gården som valp i september 2015. Han blev omedelbart en älskad familjemedlem. Hektor är en gårdshund som vaktar  alla invånare, både djur och människor.


På bilden är han cirka tre månader. Nu är han vuxen och väger 70kg, och han är fortfarande lika söt och älskvärd.

Hönsen - Hedemora

I hönshuset bor en grupp höns av rasen  Hedemora. Det är en gammal svensk ras som är lugn och trevlig samt klarar det svenska klimatet bra. De ge oss ägg  att äta och ibland ruvar de fram söta små kycklingar.


Under sommaren går de fritt i parken under dagarna. De letar mat och hälsar på besökarna. Under vinterhalvåret stannar de i sin hönsgård på grund av räv och andra hot. 

Katten Lady

Lady flyttade in hos familjen Österberg i Kalmar 2011. Då var hon tre år och bodde i en bur på djursjukhuset. En vuxen katt passade oss bra då vi hade fyra små barn och bodde mitt i stan.


Lady har visat sig vara en riktigt tuff dam och om du har tur så kan du se henne spatsera runt på gården i jakt på äventyr.   

Copyright © 2020 Målilla Älgpark          Kontakt: info@malillaalgpark.se