Djuren på gården

Utöver älgar och kronhjortar så bor det ett antal andra djur på gården. Våra getter och kaniner är ett populärt inslag vid lekplatsen och ni är välkomna in i deras hagar för en mysig klappstund. Hönsgården passerar ni på promenaden runt hägnen där ni kan se de picka i jakt på mat.

Getterna - Afrikansk dvärgget

Getterna bor med sina killingar  i en hage intill lekplatsen. De är snälla och tillgivna djur som gärna kommer fram och frågar om  du har något gott att äta i handen.   En kvist sly slukar de  mer än gärna.Bockarna går i en egen hage under sommarhalvåret där de trånar efter getterna. Även de uppskattar  sly  och uppmärksamhet. 

Kaninerna - Dvärgvädur

Utanför butiken hittar du kaninhagen. I juni 2016 bor det tre honor och  tre hanar   här. Ett par gånger per sommar får de para sig och  ungefär en månad senare  får vi njuta av underbart söta kaninungar några veckor senare.


Gå gärna in och hälsa på kaninerna . Plocka gärna lite maskrosblad, klöver eller kirskål  till de så blir du extra populär.     

Hunden Hektor

Hektor är en Grosser Schweizer Sennenhund och flyttade till gården som valp i september 2015. Han blev omedelbart en älskad familjemedlem. Hektor är en gårdshund som vaktar  alla invånare, både djur och människor. 

Hönsen - Hedemora

I hönshuset bor en grupp lantrashöns av rasen  Hedemora. Det är en gammal svensk ras som lugn och trevlig samt klarar det svenska klimatet bra. Äggen de ger oss njuter vi av dagligen.


De ruvar gärna och ger oss söta små kycklingar med jämna mellanrum.

Katten Lady

Lady flyttade in hos familjen Österberg i Kalmar 2011. Då var hon tre år och bodde i en bur på djursjukhuset. En vuxen katt passade oss bra då vi hade fyra små barn och bodde mitt i stan.


Lady har visat sig vara en riktigt tuff dam och om du har tur så kan du se henne spatsera runt på gården i jakt på möss och småfåglar.   

Copyright © 2018 Målilla Älgpark          Hemsida & logotype av Emma Jansson          Kontakt: info@malillaalgpark.se