Aspeland

I Aspeland bor vår kändisälg Åke med sina kor och deras kalvar.  Åke är en populär tjur som är stolt över sina stora  horn. Hägnet har varierande natur med en damm som de gärna badar och leker i. Mitt i hägnet ligger två fritidshus som har en egen sluss av stängsel.   

Åke

Åke kom till Målilla I mars 2010. Han föddes 9 maj 2009 I Räntemåla. Åke är far till Madde och Mathildas kalvar. Åke är Målilla Älgparks stolthet tack vare sina ståtliga horn!

Åke tycker om uppmärksamheten från gästerna I parkerna och klappas gärna när han äter. Åke är parkens huvudattraktion.

Siv

Siv är Matildas dotter och hon föddes 2014. Trots att mamma Mathilda håller Siv på avstånd så vill hon inte lämna sin mamma. Siv är en from och vänlig älg som uppskattar lugn.

Madde

Madde föddes i den här parken 29 maj 2010. Våren 2012 födde hon sina första kalvar och då blev det trillingar! Maddes kalvar som föddes i maj 2015 flyttade till ett naturreservat Danmark i november 2015. Madde är en av våra mest sociala älgar och hon älskar gästernas uppmärksamhet.


Alf & Assar

Alf och Assar föddes 7  maj 2015 av Mathilda. De är av naturen misstänksamma och uppskattar god mat och lugna rörelser.

Matilda

Mathilda föddes i Målilla 11 maj 2011. Mathilda är lite skygg men lockas gärna av en kvist med goda löv. Hon är en ansvarsfull mamma och hennes tjurkalvar födda i maj 2015 går fortfarande med henne. 9 maj födde Matilda ytterliggare ett tvillingpar.

Matildas kalvar

9 maj 2016 födde Matilda två kalvar högt uppe på en kulle i hägnet. De är två tjurar som har fått namnen Bo och Bosse.

Copyright © 2018 Målilla Älgpark          Hemsida & logotype av Emma Jansson          Kontakt: info@malillaalgpark.se